zaterdag 6 juni 2009

Vrijdag 5 juni 2009 - “Long way to Zion”

Zion_Logo02

Vandaag hebben we een lange rit voor de boeg, 350 mijlen (560 kilometer). Volgens de Amerikaanse snelheden hebben we hier 7 uur over gereden. Dit is ook Amerika, lange eindeloze banen dwars door de woestijn, maar met één speciaal moment, de skyline van Las Vegas. Peggy en Yves, inderdaad, “The best is yet to come!” en Georges en Hortense hebben inderdaad ogen tekort.

Ondertussen zijn we ook een tijdsgrens overgestoken, zodat we een uur verder moeten draaien op ons uurwerk. Onze eindbestemming voor vandaag “Zion National Park”. Om 5 uur zijn we door de poorten gereden van het park en we dachten dat alles daar al ten einde zou zijn. Niets was minder waar, want er heerste nog een bedrijvigheid van jewelste. We konden dadelijk op de shuttle bus springen die ons helemaal naar het verste punt bracht in het park “The temple of Sinawava”. Daar zijn we dan ook uitgestapt om een wandeling te maken in de machtige canyon. Deze wandeling bracht ons tot “The Narrarows”, een tocht die kon worden voortgezet door het water van de rivier. Hier hebben we voor gepast en we zijn dan naar onze volgende stopplaats gereden, een wandeling naar “Weeping Rock”. Deze rotsformatie die overhangt is begroeit met allerlei planten waar een watervalletje tussen loopt. Dit geeft een mooi regenachtig zicht.

Zion_LogoZion is een Nationaal Park gelegen in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Utah. Het Nationaal park Zion werd in 1909 een National Monument, en in 1919 een National Park, in 1937 werd het park uitgebreid met Kolob.

De naam Zion is afkomstig van de mormonen, een religie (vooral in Utah gevestigd) vergelijkbaar met de volgelingen van Jehova. ‘Zion’ is mormoons voor een plek van rust en veiligheid. Deze naam kreeg het van mormoonse pioniers in 1860. Ook de naam Kolob komt van die religie, het betekent: een plek dichtbij God. 2000 jaar geleden leefden hier ook Anasazi tot ongeveer 800 jaar geleden. Toen leefden hier de Paiutes tot de mormoonse pioniers hier aankwamen.

Ondertussen was de zon aan het onderduiken en tijd om ons motel te gaan opzoeken. Morgen moeten we nogmaals door Zion om onze weg te vervolgen naar “Bryce Canyon”, voor ons één van de mooiste nationale park van de US.

Walter, Gelukkige verjaardag !!! cake

 

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Prachtig zeg, wat een natuur, hier zou ik graag bij zijn. Wie weet, misschien nog ooit ( als ik mijn bivakmuts terug vind om de bank te overvallen!) Hier alles oke behalve het weer ( wat dacht je ).Vele groetjes en knuffels, Gina en Ellen

Marleen en Walter zei

Hoi allemaal,
Prachtige foto's van Zion!
Geniet van Bryce.
Marleen

Carl Leceuvre zei

Leuke Blog. Als ik het allemaal lees begint het bij mij ook weer te kriebelen.
Nu beginnen jullie aan hetzelfde stuk als ik verleden jaar gedaan heb, maar in omgekeerde richting.
Bryce Canyon, "heck of a place to loose a cow..."
Enjoy the views.

Anoniem zei

Dag reizigers,
Ziet er fantastisch uit allemaal !!
Wij gaan zo dadelijk vertrekken naar school om te ontbijten, en te zien naar de optredens van onze 3 kapoenen. Met Sybil is alles ok, ze is heel braaf.
Dikke x
Peter,Debby,Stef,Sam,Sara en Sybil

Anoniem zei

Voor ons nu ook bekend terrein :)
Lijkt wel gisteren toen we er zelf waren...en geen 2 maanden geleden!
Have Fun, Patrick en Mireille